اخبار و مقالات

اخبار و مقالات ورمی کمپوست

اخبار و مقالات ورمی کمپوست در اینجا منتشر می شود

کتاب آموزش ورمی کمپوست

کارشناسان ارشد گروه تولیدی فارمینو با اتکا به سال ها تحصیل و تدریس در دانشگاه و تجربیات ارزنده در راستای آموزش کاربردی ورمی کمپوست کتاب آموزش ورمی کمپوست را تهیه و به چاپ رسانیده است.

علاقمندان جهت تهیه کتاب و استفاده از نکات کاربردی متمایز در تولید علمی ورمی کمپوست می توانند با شماره تلفن  09131008929  تماس حاصل فرمایند.

همایش یک روزه ورمی کمپوست

گروه تولیدی فارمینو با همکاری جهاد دانشگاهی صنعتی اصفهان و شهرداری نجف آباد  برگزار می کند:

همایش یک روزه 

  ورمی کمپوست= اشتغال پایدار=توسعه کشاورزی= محصول سالم

 

زمان:   12 شهریور ماه 1392 - ساعت 16 الی 19

مکان:    نجف آباد، ارگ، فرهنگسرای خارون

تلفن:   09131008929- 09137545478

شرکت جهت عموم رایگان است

تولید ورمی کمپوست (vermicompost)در فصل های گوناگون

فصل تابستان:

میزان تولید حداکثر ورمی کمپوست(vermicompost) در فصل تابستان است.

فصل پاییز:

در فصل پاییز می توانید مواد مورد نیاز فصل زمستان را نیز انبار کنید. در صورت وجود تکه های مواد آلی در بستر می توانید آنها را بردارید و به کمپوست بعدی اضافه کنید . همچنین برگهای خشک را جمع وانبار کنید تا در فصل زمستان لایه ای غنی از مواد آلی داشته باشید تا بتوانید از آنها  به عنوان عایق بر روی بسترهای ورمی کمپوست در فصل زمستان استفاده کنید. پاییز بهترین زمان برای برداشت کمپوست آماده شده است و می توان در این فصل به باغ آن را اضافه کرد.

فصل زمستان

با شروع فصل سرما فرایند تولید ورمی کمپوست متوقف نمی شود. اگر چه سرعت فرایند تولید ورمی کمپوست  در فصل زمستان کم یا متوقف خواهد شد در فصل بهارسرعت بیشترخواهد شد. حتی اگر ورمی کمپوست شما یخ بزند، شما می توانید با اضافه کردن مواد آلی (برگهای خشک) در طول زمستان و عایق کردن بسترها تولید را ادامه دهید چون با افزایش درجه حرارت روند تولید سرعت می گیرد.

فصل بهار

باافزایش درجه حرارت، توده ورمی کمپوست شروع به گرم شدن می کند وفرایند تجزیه دوباره شروع خواهد شد. در بهار، شما می توانید مقداری خاک را نیز به بستر اضافه کنید.در بهار شما می توانید کمپوست خود را هوادهی کنید تا اکسیژن به مرکز توده نیز برسد. اضافه کردن برگ، خاک اره، کاغذ های خرد یا غلات به جذب هر گونه رطوبت اضافی دربستر کمک می کند.

تاثیر ورمی کمپوست بر درختان میوه (بادام،گردو، انار،انگور......)

تاثیر ورمی کمپوست بر درختان میوه (بادام،گردو، انار،انگور......)

مزایای ورمی کمپوست :

گیاهانی که از کود ورمی‌کمپوست تغذیه می‌کنند معمولاً دارای ظاهری بلندتر و رشدی سریعتر می‌باشند. کود ورمی به عنوان یکی از اجزاء مغذی گیاهان در باغبانی و گل کاری تاثیر مستقیمی در خواص فیزیکی و شیمیایی و رشد و نمو گیاهان دارد.   افزایش در میزان رشد و نمو گیاهان همیشه به عنوان یک مزیت و برتری محسوب نمی‌شود. علاوه بر ان کود ورمی ‌فعالیت و عملکرد بیولوژیکی دارد و خود مواد دفع کننده قارچی دارد که از رشد بی‌رویه و منفی محصول جلوگیری می‌کند و به گونه‌ای روند رشد گیاهان را کنترل می‌کند.همچنین استفاده از چای ورمی کمپوست یا ورمی واش دفع کننده آفات گیاهی به خصوص شته و کنه می باشد.

  
تاثیر ورمی‌کمپوست درافزایش ریشه :

در هر آزمایش علمی انجام شده، گیاهانی که از کود ورمی‌کمپوست تغذیه نمودند تاثیر قابل توجهی در رشد و افزایش ریشه گیاهان داشتند. افزایش ریشه گیاهان، ظرفیت جذب آب و مواد مغذی دیگر را بالا برده و از لحاظ علمی گیاهان را قوی‌تر و سالم‌تر می‌سازد. در صورتیکه اگر رویش شاخه‌ها به طور نامناسبی افزایش یابد، خطر ایجاد چسبندگی و به هم فشردگی در ریشه گیاهان وجود دارد که در این صورت گیاهان احتیاج به پیوند زنی و نشاء دارند. آزمایشات نشان داد که چسبندگی در ریشه گیاهان باعث کاهش رشد آنها خواهد شد. پس از این تحقیقات، اهمیت و ارزش سلامتی و قوت در ریشه گیاهان برای محققان و کشاورزان آشکار شد.  

    تاثیر ورمی‌کمپوست بر اندازه گلها:  

محققان دریافتند نکته بسیار ارزشمند این آزمایشات این است که گلهایی که از کود ورمی‌کمپوست تغذیه نمودند، رشد بیشتری از لحاظ ساقه و گلبرگ داشتند و در مقایسه با گلهای دیگری که از کودهای معمولی (کودهای شیمیایی و ...  ) تغذیه نمودند رشد ظاهری قابل توجهی داشتند. در نتیجه ظاهر متفاوت و زیبای گلها نظر خریدارن و ناظران را به خود جلب نمود به طوریکه به مرور بر میزان بهای آن گلها افزوده شد.


تاثیر ورمی‌کمپوست درضخامت و کلفتی ساقه گیاهان :   

طی آزمایشات انجام شده توسط محققان، ضخامت ساقه گیاهان پس از تغذیه از کود آلی ورمی‌کمپوست افزایش قابل توجهی داشته است گرچه ایجاد ضخامت بیشتر در ساقه از اهمیت کمتری نسبت به دیگر عوامل در رشد گیاهان برخوردار است اما در بعضی گلها و گیاهان اهمیت بسزایی دارد.

      
تاثیر ورمی‌کمپوست در سرعت رشد و نمو گل و گیاه :  

 گیاهانی که در بستری با کود آلی ورمی‌کمپوست پرورش می‌یابند معمولاً رشد و نموی بیشتر و سریعتری نسبت به گیاهان دیگر دارند. در آزمایشات تحقیقاتی که بر روی گل میمون و کلم بروکلی انجام شد، نشان داد که دوره کامل رشد و نمو گلهای  میمون ۲تا ۳روز کمتر از دیگر گلها و گیاهان است و گل کلم بروکلی نیز در زمان نشاء و جوانه زنی،  برگهای بیشتری تولید کرده است.  

نتیجه : 

  عکس‌العمل گیاهان مختلف به کود آلی ورمی‌کمپوست بر اساس چند عامل مهم می‌باشد. اولین و مهمترین عامل این است که نتایج آزمایشات مختلف در پرورش گیاهان با استفاده از کود ورمی در مناطق آب و هوایی مختلف متفاوت است. پیشرفت مراحل رشد برای هر گیاه در مناطق آب و هوایی مختلف یکسان نمی‌باشد و مسلماً واکنش گیاهان به سامانه کود ورمی‌کمپوست نیز متغیر خواهد بود. گیاهانی که در شرایط مطلوب آب و هوایی و تغذیه‌ای مناسب رشد می‌کنند، عکس‌العمل کندتری نسبت به افزایش میزان کود و دیگر افزودنی‌های شیمیایی به بستر خاک نشان می‌دهند. در حالی که گیاهانی که در شرایط غیر مطلوب آب و هوایی و تغذیه‌ای نامناسب رشد و پرورش پیدا می‌کنند، عکس‌العمل سریعتر و مطلوبتری در افزودن کود ورمی به خاکشان نشان می‌دهند.

 

تولید ورمی کمپوست فرصتی برای سرمایه گذاری مطمئن

بحث سرمایه گذاری برای در هر نوع تجارت برای گسترش و تکامل آن از ضروریات آن است. در این راستا نیز شرکت سیمین فام با داشتن برنامه های کوتاه، میان و بلند مدت برنامه ریزی های اساسی را در هیات مدیره به تصویب رسانده است.

شرکت سیمین فام با داشتن برنامه هایی برای تولید و بسته بندی ورمی کمپوست و انواع کودهای بیولوژیک در بلند مدت و برخورداری از کارشناسان مجرب در این راستا، از شرکت های پیشرو در سطح کشور در زمینه کودهای بیولوژیک می باشد. یکی از پر درامد ترین و فرصت های شغلی برتر در کشاورزی ایران، تولید و راه اندازی فارم های کود ورمی کمپوست بوده این کرم (ایزینافتیدا) معجزه آسا که به طلای سیاه شهرت دارد قابلیت های فراوانی برای استفاده دارد که هر کدام سود خود را دارد و شما می توانید با یه مشاوره درست سرمایه ی خود را چندین برابر کنید. اگر یک زمین گاوداری خالی یا یک گلخانه یا یک مکان سرپوشیده دارید سریع عجله کنید.

پرورش کرم به روش سبدی

پرورش کرم به روش سبدی

اولین گام در این راستا تهیه یک مکان سر پوشیده با کف سیمان یا آسفالت شده (کف سالن شما باید سفت باشد تا کرم ها به داخل خاک نفوذ نکنند ) است و روشنایی که شبها چراغ را روشن کنید تا کرم ها از بستر فرار نکنند.

گام دوم تهیه بستر،سبد و کرم برای تولید است. تهیه بستر نقش مهمی در فرایند تولید دارد. این کرم ها زباله خوار هستند و اکثر پسماند های تر گیاهی را می خورند. فقط حواستان باشد بستر تان حالت اسیدی و یا قلیایی نداشته باشد. بستر را می توانید با استفاده ازph  سنج  کنترل کنید.در شرکتهای بزرگ برای آنکه حجم کار آنها بالاست از کود گاوی سپراتور استفاده می کنند.کود سپراتور کودی است که با دستگاهی به نام سپراتور شسته می شود، ولی فقط در حدی که آمونیاک آن از بین برود.اگر بخواهید خودتان کود را شستشو دهید بهتر است از کود 4 تا 6 ماه مانده استفاده کنیید و چندین بار آب روی آن بگیرید ، تا شیرابه آن کاملا از زیر آن خارج شود و از حالت اسیدی خارج شود.کود پوسیده ای که بالای یک سال مانده خاصیت غذایی برای کرم ها ندارد.حواستان باشد اگر کودتان حالت کلوخ داشت حتما آن را خرد کنید.کودی که حالت کلوخ دارد کرم نمیتواند به داخل آن نفوذ کند. همیشه یادتان باشد کود وقتی در یک جا دپو می شود وسط کود حرارت تولید می کند. بستر کرم ها حتما باید سرد باشد. اگر کود حرارت بالایی پیدا کرد ، آن را داخل سالن روی زمین پهن کنید تا کاملا سرد شود .بعد از سرد شدن کود را داخل سبد ها بریزید.(بهتر است کود را تا زیر دسته سبد ها پر کنید).

گام سوم کود را که ریختید حدودآ 250 تا 300 گرم کرم (250 تا 300 عدد ) را با بستر داخل سبد ها بریزد.حالا سبد ها آماده شده تا به سالن نگهداری برود. این سبد ها حدودا 3 ماه در سالن نگهداری می ماند. در آنجا باید رطوبت و دما را حفط  شود. رطوبت سبد ها باید بین 60 % تا 70% باشد و دما بین 15 تا 25 درجه است .کرم ها در دمای 10 درجه بالاتر یا پایین تر نمی میرند ولی تخم ریزی و حرکت در خاک و غذا خوردنشان کم میشود. هر 15 تا 20 روز یکبار باید سبد ها را جابه جا کنید. یعنی اینکه سبد بالایی در زیر قرار بگیرد و سبدی که در زیر قرار دارد رو گذاشته شود.این کار برای این است که کرم ها از سبد بالایی به سبد پایین مهاجرت می کنند. شما این کار را انجام می دهید تا کرم ها دوباره در چرخش قرار بگیرند. شما میتوانید در این مدت 2 بار غذا دهی کنید. بهترین غذا برای کرم ها تفاله های :هویج، سبزی ،کاهو، سیب زمینی، کدو وهر چیزی که حالت اسیدی نداشته باشد .(موادی مثل پیاز ,تره و سیر مناسب نیست) این مواد باعث می شود تخم ریزی کرم ها بیشتر شود ولی در ماه فقط یک دفعه غذا بدهید در غیر این صورت کرم ها دیگر بستر شما را نمی خورند و کود شما تبدیل به ورمی کمپوست نمی شود.100گرم ازاین غذا های تر را باید وسط بستر بریزید و دوباره کود بریزید روی آن تا از جمع شدن حشرات جلو گیری شود.این کرم ها ظرف مدت 2 ماه جمعیت شان 3 برابر می شود ولی هنوز کود شما کامل به ورمی کمپوست تبدیل نشده بهتر است یک ماه دیگر هم زمان دهید تا کاملا به ورمی کمپوست تبدیل شود.

گام چهارم برای انکه بتوانید کود را سرند کنید در یک ماه آخر باید رطوبت را کم کنید. ولی بهتر است کرم را قبل از اینکه کمپوست را سرند کنید جدا کنید. بهترین راه طعمه گذاری است از همان غذاهای تر که گفته شد می توانید به عنوان طعمه استفاده کنید. کرم ها بعد از یک روز دور غذا جمع شده و شما میتوانید براحتی آنها را جمع کرده و در سبد جدید که کود تازه ریخته شده بریزید. و ورمی کمپوست باقی مانده را سرند کرده تا یک کود یکنواخت داشته باشید.

تاثیر پتاسیم ورمی کمپوست بر گیاهان

تاثیر پتاسیم ورمی کمپوست بر  انواع محصولات زراعی وباغی-کاربرد کودهای ازت وفسفاته جزء کودهای پرمصرف بشمار می رود و اکثر گیاهان به اندازه عنصر ازت به پتاسیم نیاز دارند . کودهای پتاسه نقش مهمی در افزایش عملکرد وبهبود کیفیت محصولات کشاورزی به عهده دارند که از جمله اند: مقاومت گیاهان را در برابر کم آبی و خطرات سرمازدگی افزایش می دهد . مقاومت گیاهان را در برابر آفات وبیماری ها از جمله آتشک گلابی افزایش می دهد . کیفیت وخاصیت انباری محصولات زراعی وباغی را افزایش می دهد. شدت نور را کنترل و عمل فتوسنتز را تشدید می نماید که باعث افزایش عملکرد می گردد .

پتاسیم ورمی کمپوست غلظت کلروفیل را افزایش وعمل کربن گیری را بیشتر می کند . فعالیت ریزوبیوم های تثبت کننده ازت را افزایش می دهد ومیزان نیاز ازته بقولات را کاهش می دهد . راندمان کودهای ازته را افزایش می دهد. تجمع نیترات وکادمیوم را درسبزی وصیفی کاهش می دهد . تحمل گیاه را به شوری بیشتر وتنش رطوبتی را کاهش می دهد . تنش های اقلیمی را به حداقل ممکن می سازد . کارائی تعرق گیاه را درشرایط تنش آبی را بدلیل افزایش تعدادو قطر دسته های آوندی ، افزایش می دهد. مصرف کودهای پتاسیمی بر اساس آزمون خاک توصیه می گردد.
 
 

موارد مصارف کرم ایزینافتیدا

موارد مصارف کرم ایزینافتیدا:

در سایر کشورها از این کرم بدلیل داشتن پروتئین 70 درصدی در موارد زیر استفاده میشود:
1. مصرف پروتئینی انسانی:
در سایر کشورها از جمله در کشور آمریکا غذای مصرفی مردم است همانند انواع کنسرو جهت سالاد، غذاهای پختنی، انواع نوشیدنی و ... به عنوان مثال از گرانترین غذاهای فروشگاه‌های زنجیرهای مک دونالد می‌باشد.با توجه به فرهنگ ما استفاده از آن هدف نمیباشد. (خود کرم به عنوان پروتئین)
2-مصرف پروتئینی حیوانی:
با توجه به ازدیاد جمعیت و نیاز مردم به مواد پروتئینی سالم، تولید و پرورش دام، طیور و آبزیان، نقش اساسی در تامین نیازهای مردم و تقویت بنیه اقتصادی روستاییان و کشاورزان را دارد.در این میان تغذیه دام، طیور و آبزیان با کرم خاکی به عنوان ماده غذایی دارای پروتئین زیاد باعث افزایش کیفیت محصولات شده و نیاز کشور به واردات محصولاتی چون دان مرغ، انواع مکمل‌های غذایی دام و آرد ماهی را کاهش می‌دهد. امروزه در تغذیه مرحله لاروی آبزیان  زیرا  دانش بشری هنوز قادر به تامین مصنوعی کلیه نیازهای غذایی لارو نبوده و پوشش این نیاز با غذای زنده راه حل مطلوب و مطمئنی است.مهمترین غذای زنده مصرفی کرم‌خاکی است که درصد پروتئین آن بیش از سایر گونه‌هاست و علاوه بر آن دارای امگا3 نیز می‌باشد.استفاده از این گونه به جای محصولات جانبی علاوه بر افزایش درصد رشد و کیفیت گوشت، از نظر اقتصادی نیز به‌صرفه‌تر است و تولید آن نیاز کشور به واردات محصولات فوق را که از زمان هجوم شانه دار ژله‌ای به دریای خزر و کاهش کیلکا به عنوان ماده اصلی آرد ماهی و افزایش قیمت آرد ماهی و واردات آن را به همراه داشته است، کاهش می دهد.
3-به عنوان مواد اولیه در تولید لوازم آرایشی و بهداشتی:
همانطور که قبلا هم گفته شد این کرم به دلیل داشتن پروتئین و امگا3 فراوان به عنوان یکی از مواد اصلی تشکیل دهنده محصولات آرایشی و بهداشتی می‌باشد.در سال 1985 شرکت DOVEبرای اولین بار استفاده از این کرم را در محصولات خود آغاز نمود و اولین سری محصولات خود با عنوان جوان کنند‌گان پوست در سال 1987 به بازار عرضه نمود، اما هم اکنون بیشتر شرکتهای پیشتاز در این صنعت با تولید انواع شامپو، صابون، کرم، انواع پودرهای روشن کننده و تقویتی و ... استمرار به تولید با این کرم را در دستور کار خود قرار داده اند. در این بین می‌توان به محصول شرکتFace-Liftبا نام تجاری G2Gاشاره نمود که یکی از گران قیمت‌ترین محصولات آرایشی جهان می‌باشد.
4-به عنوان مواد اولیه در تولید دارو:
از جمله یکی از مهمترین مصارف جدید این کرم که به کمک صنعت داروسازی و پزشکی آمده تولید محصولات دارویی و پزشکی می باشد، که داروهای مکمل غذایی، انواع آرامش بخش‌ها، داروهای ضد سرطان را شامل می‌شود.

 

کمپوست(compost) چیست؟

کمپوست (compost) ترکیبی از ضایعات مواد خوراکی و زباله‌هایی است که از راه تجزیه هوازی به خاک سیاه و سفید غنی دگرگون شده است. فرایند کمپوست بسیار ساده است و به‌دست افراد با تجربه در خانه‌های خود، کشاورزان در زمین‌های شان، و به شکل صنعتی نیز انجام می شود.

این کود که از پسماندهای خانگی و خوراکی تولید می‌شود یکی از عالی‌ترین کودها برای مصارف کشاورزی به شمار می‌رود و تولیدکنندگان گل و گیاه نیز امکان بهره‌گیری از این کود را دارند. منیزیوم و فسفات موجود در این کود سبب آبرفتی شدن خاک‌های کشاورزی و جذب سریع تر مواد مغذی درون خاک می‌شود. کمپوست، خاک بسیار غنی و مورد استفاده است که در مکان هایی همچون در باغ‌ها، محوطه سازی، باغداری، و کشاورزی به عنوان کود بکار می روند. کمپوست به عنوان یک آفت کش طبیعی برای خاک نیز می باشد. در خاک کمپوست اکوسیستم‌ها برای کنترل فرسایش، زمین و جریان بهسازی خاک، ساخت و ساز تالاب، و به عنوان پوشش دفن زباله بسیار مفید است.

این فرایند طبیعی، مواد آلی را به ماده ای غنی دگرگون می سازد. کمپوست مکملی بسیار سودمند برای بهبودی و بهسازی و تقویت خاک است. ترکیبات تولید شده در این فرایند به آسانی برای گیاهان قابل جذب است و جایگزینی دیگر برای کودهای شیمیایی در کشاورزی است.

 

ورمی کمپوست چیست؟

میزان عناصر خاک در صورت مصرف ورمی کمپوست

هنگامی که ورمی کمپوست با خاک بدون ورمی مقایسه شود، نتایج جالب به‌دست می‌آید:

فسفر قابل دسترس ورمی کمپوست  هفت برابر بیشتر است.

نیتروژن قابل دسترس ورمی کمپوست  شش برابر بیشتر است.

منیزیم قابل دسترس ورمی کمپوست  سه برابر بیشتر است.

کربن قابل دسترس ورمی کمپوست  دو برابر بیشتر است.

کلسیم قابل دسترس ورمی کمپوست  1/5 برابر بیشتر است

آثار ورمی کمپوست بر گیاهان تولید شده در گلخانه

پیاز (Onions)
بیشترین عملکرد و بیشترین درصد پروتئین و بیشترین میزان اسید اسکوربیک در غده پیاز و کمترین درصد غده های از بین رفته  در اثر مصرف ورمی کمپوست به مقدار 6 تن در هکتار به دست آمد.

گوجه فرنگی  (Plum)
ورمی کمپوست با نسبت هزار گرم در کرتهایی با مساحت دو متر مربع افزایش معنی داری در میزان محصول تولیدی داشته است . بیشترین تعداد میوه و بالاترین وزن تر بوته ، طول میان گره، شاخص سطح برگ، وزن خشک ریشه ، جذب عناصر ماکرو، سالم بودن قسمتهای خارجی گیاه ،عدم ارتباط به امراض و افزایش مقاومت سلولزی آن نیز از دیگر نتایج بدست آمده می باشد. همچنین نشان داد افزایش کود ورمی کمپوست در مقایسه با کمپوست معمولی و حتی افزودن کود دامی به گلدانهای گوجه فرنگی شاخص های رشد و عملکرد گیاه را بطور قابل توجهی ارتقاء داده است.

خیار (Cucumber)
حاصل ورمی کمپوست باعث افزایش راندمان محصول شد و به دلیل داشتن ساختمان اسفنجی خود مصرف آب را تا یک سوم تقلیل داد. همچنین در تیمار ورمی کمپوست هیچ مورد بد سبزی و ابتلا به بوته میری دیده نشد. لذا ورمی کمپوست می تواند بهترین گزینه برای تولید محصولات ارگانیک خصوصا در گلخانه ها باشد.

کاهو (Lettuce)
بالاترین میزان جذب آهن و منگنز در خاک و کاهو هنگامی به دست آمد که از ورمی کمپوست چهل تن در هکتار به صورت جداگانه استفاده شد. با توجه به این نتایج مصرف ورمی کمپوست چه بصورت جداگانه و چه بصورت تلفیقی با کود شیمیایی می تواند بعنوان یک راه مؤثر جهت بهبود عناصر میکرو(Mn و Fe) در خاک ، گیاه کاهو و کاهش مصرف کودهای شیمیایی پیشنهاد شود.

لوبیا سبز (Green beans)
اثر کاربرد ورمی کمپوست بر وزن کل بوته، عملکرد غلاف، متوسط وزن غلاف، طول غلاف و تعداد برگ در گیاه معنی دار می باشد.

لوبیا (beans)
تعداد غلاف در بوته، وزن خشک غلاف در بوته، وزن دانه در غلاف، وزن خشک اندامهای هوایی ، بیشترین مقادیر نیتروژن، فسفر و پتاسیم کاه و کلش و دانه لوبیا در تیمارهای ورمی کمپوست مشاهده شد که بیانگر فراهمی و جذب بیشتر آنها این تیمار می باشد.
 

نکات کاربردی در مورد خرید کرم ایزینیا فتیدا:

نکات کاربردی در مورد خرید کرم ایزینیا فتیدا:

یکی از  مهمترین نکته ها  در مورد خرید کرم این است که بدانید حدود %90 وزن کرم را آب تشکیل می دهد یعنی اگر شما یک کیلو گرم کرم خریداری کنید بعد از انتقال به محل حدود 30 تا 40 درصد وزن خود را از دست می دهند .وزن یک کرم بالغ می تواند بین نیم تا یک ونیم گرم متغیر باشد پس وزن نمی تواند شاخص مناسبی برای خرید کرم باشد . بهترین راه این است که هر 1000 نخ کرم را معادل قیمت یک کیلو گرم کرم حساب کنید.

 قبل از خرید کاملا با مشخصات ظاهری کرم ایزینیا فتیدا آشنا باشید تا کرم متفرقه به شما فروخته نشود.برای خرید کرم حتما به کارگاه تولیدی مراجعه کنید و پس از دیدن بار اقدام به خرید کنید. به هیچ وجه از دلالان خرید نکنید.

به طور کلی کرم به دو صورت فروخته می شود:

1)    فروش کرم همراه با بستر:

مزیت این روش این است که شما علاوه بر کرم بالغ  حدود 1000 نخ به عنوان یک کیلو کرم مقدار زیادی نوزاد کرم و کوکون کرم نیز خریداری می کنید علاوه بر این در این روش به کرم ها کمتر استرس وارد می شود.

2)    فروش کرم خالص:

که بیشتر در صنعت شیلات و دام به عنوان جیره غذایی و فرآوری استفاده می گردد.

 نکته : بعد از خرید کرم در کوتاه ترین زمان ممکن آنها را به بسترتزریق کنید تا از شوک وارد شده به کرم بکاهید.

طریقه استفاده از ورمی کمپوست فارمینو جهت استفاده در باغ های میوه

محل حفر چاله در روش کود دهی به روش چالکود:

در ابتدا بایستی چاله هاییی در نزدیکی تنه درختان حفر شود. این چاله ها در یک سوم قسمت انتهای سایه انداز درختان حفر باید شود. علت حفر چاله ها در قسمت انتهایی سایه انداز درخت به دلیل وجود ریشه های جوان و فعال با تراکم بالا در آن منطقه می باشد. توانایی ریشه های جوان  وفعال در جذب آب و عناصر غذایی بیش از ریشه های اصلی و قطور درختان می باشد. در ضمن حفر چاله در چنین مناطقی به ریشه های اصلی و قطور درختان صدمه نمی رساند. محل چاله باید در جایی باشد که آب آبیاری حتما به طریقی آن را خیس کند

تعداد چاله ها:

در مجموع برای درختان میوه بیش از 10 سال دو تا چهار چاله برای هر درخت توصیه می شود. در باغ های پر تراکم به تعداد یک چاله بین دو درخت محدود می گردد.

قطر و عمق چاله:

در باغ هایی که حفر چاله به کمک بیا انجام میگیرد قطر چاله ها بین 30 تا 50 سانتی متر و در صورت استفاده از مته پشت تراکتوری قطر چاله 35 سناتی متر خواهد بود. عمق چاله به عمق پراکنش ریشه های درخت دارد و به طور معمول 40 تا 50 سانتی متر مناسب می باشد

چگونگی پر کردن چاله

برای درختان بالای 5 سال در هر چاله به میزان 4تا 5 کیلوگرم ودر درختان زیر 5 سال تا 3 کیلوگرم در هر چاله ورمی کمپوست ریخته و  پاله را با خاک سبک پر کرده و تا هم سطح خاک باغ گردد. بلافاصله بعد از پر شدن چاله  درختان آبیاری گردند

در روش چالکود؛ چاله در زیر قطره چکان های سیستم آبیاری تحت فشار و یا کنار نهر آبیاری خواهد بود.

در صورت نبود سیستم آبیاری تحت فشار، آبیاری بهتر است به روش تشتکی صورت گیرد

کود مورد نیاز درختان میوه برای چند سال اول بهتر است قبل از کاشت در زیرریشه یا فاصله 15 سانتی متری جاسازی شود

 

نکات کلیدی برای تولید ورمی کمپوست

نکات کلیدی برای تولید ورمی کمپوست

پایه اصلی برای تولید ورمی کمپوست کود دامی به خصوص کود اسبی است . کود گاوی در درجه دوم اهمیت قرار دارد.کودها باید پوسیده یا عمری بالای 6 ماه داشته باشند. کودهای تازه تر از 6 ماه دارای عوامل بیماریزا و مضر می باشد.

بعد از تهیه کود باید کود با مقدار فراوانی آب شسته شود تا جاییکه شیرابه آن خارج شود و بعد به مدت دو تا سه روز رها گردد تا سطح اسیدیته آن تعدیل گردد.اگر بستر اسیدی باشد کرم ها فرار می کنند یا اگر توانایی فرار نداشته باشند در بستر تلف می شوند. اگر بستر کرم قلیایی باشد میل به جفت گیری کرم ها کم می شود و سرعت تکثیر آنها کاهش پیدا خواهد کرد. مناسبترین پی اچ 5/6 الی 8 است.

نتایج و مزایای بهر ه گیری از ورمی کمپوست

آموزش ورمی کمپوست
کود آلی ورمی کمپوست فارمینو (farmino vermicompost) در خاک های سنگین دانه بندی و تخلل خاک را بهتر می سازد و نفود پذیری و تهویه خاک را بهبود می بخشند . در خاک های سبک مانند اسنفج به نگهداری آب و مواد غذایی کمک نموده و از شتستشوی آن جلوگیری می کند.
اجزای ریز و درشت و مواد معدنی را در بر گرفته و به تشکیل خاک دانه کمک می کند. حالت چسبندگی خاک را کاهش داده و از مقاومت خاک در مقابل ماشین آلات کشاورزی می کاهد و عملیات زراعی با خاک با انرژی کمتری انجام می گیرد.

ورمی کمپوست می تواند 2 تا 6 برابر خود آب نگهداری نموده و از هدر رفتن آن جلوگیری کند . به خاک رنگ تیره داده و به جذب حرارت و گرم نگه داشتن خاک کمک می کند . کمپوست دارای عناصر غذایی پرمصرف و کم مصرف مورد نیاز گیاهان می باشد که این مواد را به تدریج آزاد و در اختیار گیاهان قرار می دهد. ذرات هوموس ترکیبات ازت کربن اسید فولیک حاصل از کمپوست دارای خاصیت جذب کنندگی شدید می باشد که عناصر غذایی را به خود جلب نموده و به آسانی در اختیار گیاهان قرار میدهد.

 

خرید کرم به صورت خالص یا همراه بستر؟

آیا خرید کرم به صورت خالص یا همراه بستر؟

تعدادی از دوستان علاقه مند به تولید ورمی کمپوست در مورد اینکه آیا کرم مورد نیاز خود جهت راه اندازی سایت ورمی کمپوست را بصورت خالص تهیه کنند یا همراه با بستر از ما راهنمایی خواستند. به طور کلی در پرورش موجودات زنده بحثی تنش های محیطی مطرح است که این تنش ها عدم دسترسی به آب، غذا،استرس گرمایی، سرمایی و حمل و نقل و به طور کلی هر شرایطی که باعث بر هم خوردن شرایط مناسب زندگی موجودات زنده شود را شامل می شود. در مورد کرم خاکی نیز این مسائل صادق است و تمام این موارد بر روی رشد و خصوصا تولید مثل کرم خاکی تاثیر منفی خواهد گذاشت. با توجه به اینکه حمل و نقل استرس زیادی را به کرم ها وارد کند جهت کاهش این تنش بهتر است که حمل و نقل کرم ها با بستر انجام شود و باید قبل از حمل ونقل نیز بسترهای کرم ها آبیاری گردند.

صفحه1 از3

تازه های ورمی کمپوست

  • آثار ورمی کمپوست بر گیاهان تولید شده در گلخانه +

    ادامه...
  • آموزش فرایند تولید کود ورمی کمپوست +

    ادامه...
  • افزایش عملکرد تولید ورمی کمپوست +

    ادامه...
  • تاثیر ورمی کمپوست بر درختان میوه (بادام،گردو، انار،انگور......) +

    ادامه...
  • تاثیر ورمی کمپوست بر درختان میوه (بادام،گردو، انار،انگور......) +

    ادامه...
  • تاثیر پتاسیم ورمی کمپوست بر گیاهان +

    ادامه...
  • ترکیب کود ورمی کمپوست و طریقه استفاده از آن +

    ادامه...
  • خرید کرم به صورت خالص یا همراه بستر؟ +

    ادامه...
  • راه هاي جداسازي کرم از کود +

    ادامه...
  • عوامل موثر بر افزایش جمعیت کرم و کوکون ریزی +

    ادامه...
  • مقایسه معایب و مزایای روش سبدی و پشته ای +

  • مقایسه ورمی کالچر و ورمی کمپوستینگ +

    ادامه...
  • مقایسه کود ورمی کمپوست با کودهای شیمیایی +

    ادامه...
  • ورمی کمپوست (vermi compost) چیست؟ +

    ادامه...
  • پرورش کرم به روش سبدی +

    ادامه...
  • چای کمپوست(tea compost) چیست؟ +

  • 1

جستجوی سایت

آمار سایت

شبکه های اجتماعی فارمینو

.
.